Grote belangstelling verkoop brandhout Gulbergen

Verkoop brandhout Gulbergen aan particulieren

Landgoed Gulbergen, dat gelegen is tussen Nuenen en Helmond, bestaat voor een groot deel uit natuur. Eigenaar Metropoolregio Eindhoven zet zich samen met beheerder Bosgroep Zuid Nederland in voor een zorgvuldig beheer van de bos- en natuurterreinen in dit unieke gebied. Bij sommige beheerwerkzaamheden komt er hout vrij dat deels in het gebied blijft liggen en deels wordt afgevoerd. Ook particulieren hebben hierbij interesse in het kopen van hout.

Werkzaamheden die zorgen dat het bos gezond blijft
De boswerkzaamheden waarbij het hout vrijkomt zijn nodig om het bos gezond te houden. Soms gaat het om een dunning, waarbij men zieke en dode bomen weghaalt met het oog op de veiligheid. Of er gaan een aantal bomen weg om blijvende bomen meer ruimte te geven of de variatie in boomsoorten te behouden en meer structuur in de bossen te ontwikkelen.

Geen hout meer beschikbaar voor verkoop aan particulieren
Door de grote belangstelling na eerdere berichtgeving is al het beschikbare hout uit de aankomende beheerwerkzaamheden in het najaar inmiddels vergeven, waardoor er komend najaar en winter geen hout meer beschikbaar is voor verkoop aan particulieren.

Full name
Job title, Company name
Terug